Friday, November 10, 2006

Sitruunapiirakka (Lemon pie á la Tyyne)

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
3-4 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 rkl (runsas) perunajauhoja
2 dl sokeria
2 sitruunan mehu
2 dl vettä
1 munankeltuainen

Päälle:
1 munanvalkuainen

Nypi jauhojen joukkoon rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. (Voit käyttää myös valmista piirakkataikinaa.)

Sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää niiden joukkoon sitruunoiden mehu, vesi ja hyvin vatkattu munankeltuainen. Keitä seosta kunnes sakenee. Jäähdytä vähän.

Kauli taikina ja aseta piirakkavuokaan. Paista 200 - 225 asteisessa uunissa 10-15 min. Pane pohjan päälle täyte. Paista lisää 10 - 15 minuuttia. Vispaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja pane se piirakan päälle. Anna piirakan olla vielä hetken kuumassa uunissa, kunnes valkuaisvaahto on saanut vähän väriä.

No comments: