Monday, August 02, 2010

Tomaksen kakku

200 g voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
4 munaa
100 g rusinoita
100 g hasselpähkinöitä
3 dl vehnäjauhoja

Voi tai margariini vatkataan vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi ja lisätään vähitellen voivaahtoon. Vehnäjauhoissa pyöritetyt rusinat ja kokonaiset pähkinät lisätään. Lopuksi lisätään vehnäjauhot. Pyöreä kakkuvuoka voidellaan voilla tai margariinilla ja sirotellaan päälle korppujauhoja. Seos kaadetaan vuokaan ja kakkua paistetaan uunissa (175 ° C) noin tunti.

Säilytä kakku folioon käärittynä tai peltilaatikossa. Kakku on parhaimmillaan parin päivän vanhana, jolloin kakku kokonaisine pähkinöineen leikkautuu helposti.

Tomas teki usein tätä pähkinäkakkua. Kun sitä tarjottiin vieraille, he yleensä pitivät kakusta. Joskus he pyysivät reseptiäkin. Näin kakusta tuli nimeltäänkin "Tomaksen kakku".

No comments: